skip to Main Content
Linkedin marketing voor de maakindustrie

Over mij

Vijf jaar geleden was ik marketing manager bij een reclamebureau. Al vrij snel mocht ik zelfstandig naar opdrachtgevers toe en ik merkte dat ik dit werk echt geweldig vond! Mezelf verdiepen in een bedrijf/organisatie en adviseren op het gebied van online marketing. Al die jaren daarvoor was ik bij de bedrijven en organisaties waar ik werkte altijd “de assistente van”. Terwijl ik steeds vaker dacht: “Ik wil dit niet meer. Ik wil zelf beslissingen kunnen nemen en kunnen bepalen hoe ik mijn werk wil doen”. En ik kreeg steeds vaker ideeën over hoe een bedrijf eruit zou kunnen zien.

 

Het beslissende moment kwam in november 2018. Ik was aan het werk in de tuin en ik kreeg de gedachte: “Waarom ga je niet voor jezelf beginnen.” Tegelijkertijd vond ik het een hele rare gedachte. Waar kwam dat ineens vandaan? Ik duwde die gedachte weer weg maar het kwam steeds weer terug. Achteraf denk ik dat het zaadje voor het ondernemerschap al veel eerder geplant is bij mij. In 2016 zijn mijn man en ik serieus aan het oriënteren geweest om een techniek bedrijf over te nemen. In deze fase hebben we een startersdag van de KvK bezocht. Wow, wat werd ik daar enthousiast van. Het gaf me zoveel energie!

 

Ik ben een christen en ik vroeg God om wijsheid. Toen ik daarin steeds bevestigd werd, heb ik inderdaad mijn baan opgezegd. In 2019 heb ik me ingeschreven bij de KvK. Al vrij snel kreeg ik een opdracht van een technisch bedrijf dat daarna een vaste klant werd. In dat hele jaar had ik nog wel een bijbaan in het toerisme naast mijn werk als ondernemer. Uiteindelijk merkte ik dat ik er klaar voor was om daar te stoppen. Ik wilde mij volledig focussen op de groei van mijn bedrijf en op mijn persoonlijke ontwikkeling.

 

Het leuke in dat eerste jaar was dat er steeds mooie dingen op mijn pad kwamen. Wanneer ik bijvoorbeeld klanten van mijn opdrachtgever belde voor een review, ontstond daaruit weer een nieuwe klant voor mijn bedrijf. Verder ontmoette ik een andere vrouwelijke ondernemer waarmee ik samen ben gaan brainstormen over hoe wij elkaar en andere vrouwelijke ondernemers zouden kunnen versterken. Om deze groep vrouwen om ons heen te verzamelen hoefden we ook geen promotie te doen. We hadden binnen no time deze dames bij elkaar. Alsof het allemaal zo moest zijn!

 

Inmiddels ben ik ruim 5 jaar fulltime ondernemer en ik heb grote stappen gezet. Zeker ook door de inspirerende hulp van mijn business coaches. De lockdown in het voorjaar van 2020 heb ik gebruikt om te investeren in de ontwikkeling van mijn bedrijf en in mijn persoonlijke groei. Mijn lijst van warme prospects groeide mee!

In 2021 ben ik gestart met het geven van online Masterclasses. Deze waren een groot succes. Inmiddels heb ik al een groot aantal klanten geholpen door middel van mijn LinkedIn Advies traject en ben ik LinkedIn Assistent voor andere klanten die hun LinkedIn marketing aan mij hebben uitbesteed. De LinkedIn Incompany Training heb ik in 2022 aan mijn aanbod toegevoegd. Deze is erg succesvol gebleken, omdat meerdere mensen in het bedrijf leren hoe ze LinkedIn kunnen inzetten als krachtige sales- en marketingtool.

 

Het is heerlijk om zoveel vrijheid te hebben in het ondernemen, nieuwe mensen te ontmoeten en om persoonlijk te groeien qua mindset en kennis. Wat ben ik blij dat ik geluisterd heb naar mijn gevoel en mijn eigen bedrijf ben gestart.

Back To Top